Màster universitari en Advocacia i Procura

Objectius i competències

L'objectiu del Master Universitari en Advocacia i Procura és la formació de juristes que vulguin exercir aquestes dues professions. La superació del màster permet concórrer a la prova d'avaluació final acreditativa de la capacitació professional per l'exercici de l'advocacia i la procura, prevista a la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, sobre l'accés a les professions de l'advocacia i la procura i al reial decret 64/2023, de 8 de febrer, pel qual s'aprova el reglament de la llei 34/2006, de 30 d'octubre, sobre l'accés a les professions de l'advocacia i la procura.

L'alumnat del màster en Advocacia i Procura ha d'assolir els següents resultats d'aprenentatge:

RESULTATS D'APRENENTATGE DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA

  1. L'estudiant podrà explicar qualsevol coneixement/informació de forma clara i precisa, oralment i per escrit, en català, castellà i en una tercera llengua, especialment l'anglès.
  2. L'estudiant podrà aplicar les tecnologies digitals (en els moments necessaris) en el seu àmbit de coneixement.
  3. L'estudiant pot proposar solucions innovadores, creatives i emprenedores en situacions pròpies del seu àmbit professional.
  4. L'estudiant serà capaç d'avaluar la sostenibilitat i l'impacte social de les propostes plantejades amb responsabilitat ètica, mediambiental i professional.
  5. L'estudiant serà capaç d'aplicar la perspectiva de gènere en les tasques pròpies de l'àmbit professional.

RESULTATS D'APRENENTATGE DE LA TITULACIÓ

  1. Aplicar correctament i adequadament els coneixements especialitzats adquirits al grau a l'exercici professional davant tribunals o autoritats públiques, així com en les funcions d'assessorament respectant els principis d'igualtat de tracte i de no discriminació.
  2. Utilitzar en l'elaboració de documents processals, als interrogatoris i en les proves pericials, amb especial atenció a la perspectiva de gènere, les tècniques dirigides a esbrinar i a l'establiment dels fets en els diferents tipus de procediment.
  3. Integrar de forma ajustada el dret de defensa i la postulació processal dels clients en el marc dels sistemes de tutela jurisdiccionals nacionals i internacionals.
  4. Descriure de manera detallada les diferents tècniques de composició d'interessos.
  5. Emprar convenientment els mètodes alternatius a la via jurisdiccional per a la resolució de conflictes jurídics.
  6. Aplicar adequadament les tècniques processals en l'execució dels actes que tenen lloc en els diferents ordres jurisdiccionals, amb especial atenció als terminis, actes de comunicació, execució i vies de constrenyiment.
  7. Realitzar eficaçment i correctament els actes de comunicació de les parts en el procés.
  8. Diferenciar, de forma clara i precisa, els interessos privats que representen als/a les professionals del dret dels de caràcter públic, l'execució dels quals la llei i els tribunals li encomanen, per a una col·laboració eficaç amb els tribunals en l'execució de les resolucions judicials.
  9. Incorporar els drets i deures deontològics de la persona que exercceix l'advocacia o la procura en les relacions amb el client, altres parts, tribunals, autoritats públiques i altres professionals.
  10. Descriure les diferents responsabilitats vinculades a l'exercici de l'activitat professional, incloent el funcionament bàsic de l'assistència jurídica gratuïta i la promoció de la responsabilitat social de la persona que exerceix l'advocacia o la procura.
  11. Utilitzar les tècniques més adients en cada cas dirigides a la identificació i liquidació de drets aranzelaris, obligacions tributàries, de constitució de dipòsits judicials i d'atenció de totes les despeses i costos que siguin necessaris per a garantir la tutela judicial efectiva dels drets de les persones representades.
  12. Reconèixer les situacions de conflicte d'interessos que es puguin produir en la pràctica professional.
  13. Emprar de forma adequada i amb independència de criteri les tècniques de resolució de conflictes més adients en cada situació i context.
  14. Guardar el secret professionals i la confidencialitat en relació amb els assumptes que té encomanats.
  15. Reformular els requeriments de prestació i organització determinants per l'assessorament jurídic i representació processal.
  16. Planificar l'estructura organitzativa del despatx professional en funció dels recursos humans que l'integren i del tipus de clients als que s'adreça.
  17. Establir un protocol de gestió econòmica i fiscal pel despatx professional, de compliance i de protecció de riscos laborals i de dades de caràcter personal.
  18. Determinar la instància administrativa o jurisdiccional i l'acció o actuació procedents per la defensa dels drets dels clients.
  19. Determinar l'instrument jurídic adient per a representar als interessats davant tercers, davant les administracions públiques i davant els òrgans jurisdiccionals.
  20. Utilitzar els procediments, protocols, sistemes i aplicacions judicials, que requereixen els actes de comunicació o cooperació amb l'administració de justícia amb especial atenció als de naturalesa electrònica, informàtica o telemàtica.
  21. Identificar els actes jurídics que requereixin, per la seva eficàcia, de la intervenció notarial i els que necessiten inscripció registral.
  22. Implementar tècniques de treball en equip adreçades a aconseguir una major eficiència mitjançant l'accés a fons d'informació, el coneixement de les llengües, la gestió del coneixement i l'ús de tècniques i eines aplicades.
  23. Expressar-se, oralment i per escrit, de forma adequada al context i a les necessitats o característiques especials de cada destinatari/a.
  24. Extreure dels fets conseqüències jurídiques de forma argumentada, en tots els àmbits procedimentals.
  25. Desenvolupar treballs professionals en equips especialitzats i interdisciplinaris.
  26. Interactuar de forma apropiada amb els/les ciutadans/es, institucions i altres persones professionals.